Tgrt Haber

Son dakika! Pençe-Kılıç Harekatı'nda 89 hedef imha edildi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Kasım 2022 13:46 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 17:18

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, gerçekleştirilen Pençe-Kılıç Harekatı kapsamında 89 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Taksim'deki hain saldırı sonrasıIrak​ ve Suriye’de terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, teröristlerin ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik  bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın başarıyla icra edildiği aktarıldı.

Operasyonda ayrıca, teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedefin imha edildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594281975011065856

ARALARINDA YÖNETİCİLER DE VAR

Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594329275498655745

AYRINTILARI PAYLAŞILDI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun detaylarını da paylaştı. Ayn el Arap olarak bilinen Arap Pınarı'nın ilk defa hava harekatıyla vurulduğu belirtilen açıklamada, "İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur'un isimlerinin askerler tarafından terör hedeflerini vuran bombaların üzerine yazılmasına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar yoğun beğeni aldı" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...