Tgrt Haber

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 4 askerimiz şehit oldu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2022 17:22 - Güncelleme : 11 Eylül 2022 22:21
Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 4 askerimiz şehit oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerimizin şehit olduğunu bildirdi.

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu​ bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerimizin şehit​ olduğunu bildirdi. Öte yandan, yaralanan 3 askerimiz tedavi altına alındı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

"YARALILARIN TEDAVİLERİNE BAŞLANDI"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1568968439984955393

1 ASKERİMİZ DAHA ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralı​ olarak hastaneye kaldırılan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1569001226464886785

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılanPiyade Uzman Çavuş FatihKalkan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1569041614730891266

ŞEHİT ATEŞİ MERSİN'E DÜŞTÜ

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ve askeri yetkililer, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım'ın şehadet haberini, merkez Toroslar ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşayan babası Orhan ve annesi Ayşe Yıldırım'a verdi.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 4 askerimiz şehit oldu

Haberin ardından şehidin babaevinin önüne taziye çadırı kurulurken, çevreye Türk bayrakları asıldı.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 4 askerimiz şehit oldu

Taziye çadırına giden ailenin yakınları ve komşuları da başsağlığı dileklerini iletti. Yıldırım'ın Mersin'de askerden önce lisanslı futbolcu olduğu öğrenilirken, yarın kentte yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

NİĞDE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Niğdeli Piyade Çavuş Savaş Borlu’nun şehadet haberi Değirmenli Beldesi'nde yaşayan annesine Hanife Borlu’ya verildi.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 4 askerimiz şehit oldu

Belde halkı tarafından şehit Borlu’nun evine Türk bayrakları asıldı.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 4 askerimiz şehit oldu

Bekar olan şehit Piyade Çavuş Savaş Borlu’nun babasının il dışında çalıştığı öğrenildi.

GÖKHAN AĞIL’IN İSTANBUL'DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl şehit oldu. Ağıl’ın şehadet haberi Esenyurt’ta bulunan baba evine askeri personeller tarafından verildi. Şehidin evi ve bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin komşuları ve akrabaları şehidin ailesine destek olmak için evinin önüne geldi.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 4 askerimiz şehit oldu

Şehidin naaşı, bu akşam memleketi Tokat’a gönderilecek ve yarın düzenlenecek resmi törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Tokat Turhal Şehitliğine defnedilecek.

Öte yandan, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da şehidin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...