Tgrt Haber

Pençe-Kilit'te helikopter kazası! Skorsky tipi helikopter sert iniş yaptı: 8 personelden 7'si kurtarıldı

05 Eylül 2022 05:01 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 05:27
Pençe-Kilit'te helikopter kazası! Skorsky tipi helikopter sert iniş yaptı: 8 personelden 7'si kurtarıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde Skorsky tipi bir helikopterin ikmal yaptığı sırada teknik nedenlerden dolayı arızalandığı ve sert iniş yaptığı açıklandı. Kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan 8 personelden 7'sinin kurtarıldığı bir personeli de arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı​'nın (MSB), sosyal medya hesabından gece saatlerinde yapılan paylaşımda, Kuzey Irak​'ta Pençe-Kilit​ operasyon bölgesinde Skorsky tipi helikopterin kaza kırıma uğradığı açıklandı.

Operasyon bölgesinde ikmal yaptığı sırada teknik nedenlerden dolayı arızalanan helikopterin sert iniş yaptığı belirtilen açıklamada, helikopterdeki 8 personeden 7'sinin kurtarıldığını, bir personeli de arama çalışmalarının sürdüğünü aktarıldı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

MSB'nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekât bölgesinde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7’si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için Arama Kurtarma faaliyetleri devam etmektedir"

https://twitter.com/tcsavunma/status/1566554644528205826

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...