Tgrt Haber

Son dakika! Pençe-Kilit'ten acı haber: Bir askerimiz şehit

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2022 12:48 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 15:11
Son dakika! Pençe-Kilit'ten acı haber: Bir askerimiz şehit

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, 10 gün önce Pençe-Kilit harekatında EYP patlaması sonucu yaralanan Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz'un şehit olduğunu duyurdu.

Pençe-Kilit​ harekatı bölgesinde 5 Aralık'ta PKK​'lı teröristler tarafından tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu yaralanan ve tedavi altına alınan Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit​ oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız, 15 Aralık 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize baş sağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1603325401509543936

YARIN MUDANYA'DA DEFNEDİLECEK

Mudanya Belediyesi, 27 yaşındaki şehidin cenazesinin yarın Mudanya Mezarlığına defnedileceğini duyurdu. Açıklamada, "Pençe Kilit Operasyonunda şehit düşen P.Komando Ütğm. Tunahan Yavuz'un naaşı 16 Aralık 2022 Cuma günü öğle namazına müteakip Güzelyalı Duran Camii'nden kaldırılarak Mudanya Mezarlığına defnedilecektir. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

"BABASI ASKER, KARDEŞİ DE ASKER OLMAK İSTİYOR'

Şehit haberini sabah baba Sadık Yavuz ile birlikte alan aile dostları Cengiz Geçgil ise gözyaşlarına hakim olamadı. Her gün annenin oğluyla telefonla konuştuğunu belirten Geçgil, “Öncelikle hepimizin, yurdumuzun, milletimizin başı sağ olsun. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın. Anne baba ne zorluklarla büyüttüler. Kardeşi var Efe Yavuz, o da asker olmak istiyor. Babası aynı şekilde emekli jandarma astsubay” dedi.

Evin dışına bayraklar asılırken, taziye çadırlarının kurulması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...