Tgrt Haber

Pençe Şimşek'te 4 terörist öldürüldü

13 Şubat 2022 10:05
Türk Silahlı Kuvvetleri sınır içi ve sınır dışı operasyonlarla terörün kökünü kazımaya devam ediyor.

Son dakika haberi: Irak’ın kuzeyindeki Pençe Şimşek operasyon bölgesinde tespit edilen 4 PKK’lı terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri sınır içi ve sınır dışı operasyonlarla terörün kökünü kazımaya devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Şimşek operasyon bölgesinde 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Pençe Şimşek operasyon bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.

BİR EREN OPERASYONU DAHA

Sınır ötesinde teröre nefes aldırmayan Mehmetçiğin sınır içi operasyonları da kararlılıkla devam ediyor.Terörün yurt içindeki son kırıntılarını temizlemek için sürdürülen Eren Operasyonu’nun kış ayağına bir yenisi daha eklendi. Siirt’te “Eren Kış-24 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemliçavuş Erkan Yalçın” operasyonu başlatıldı.

'ARA-BUL-YOK ET' TAKTİĞİ

Operasyonda; jandarma komando, jandarma ile polis özel harekât ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 545 personel görev alıyor. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Bölgede barınan teröristleri 'ara-bul-yok et' taktiğiyle etkisiz hale getirmek, eylem hazırlıklarını boşa çıkarmak ve bölgedeki huzur güven ortamını pekiştirmek amacıyla yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen eren kış operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...