Tgrt Haber

Pendik'te İETT otobüsünün çarptığı apartmanın sakinlerinden eylem: Bizi oraya bırakıp gittiler!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Eylül 2024 18:14 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 18:56

Pendik'te İETT otobüsünün çarptığı binanın sakinleri eylem yaptı. Evleri yıkılan vatandaşlar, yeni ev yapılmadığı için slogan atıp yetkililere seslendi.

Pendik​'te 7 Ağustos Çarşamba akşam saatlerinde İETT otobüsü, seyir halindeyken önce elektrikli kasalı yük taşıma motosikletine, sonra 4 katlı binaya çarpmıştı. Kaza​ sonucu kolonunda hasar oluşması nedeniyle apartman​, ekipler tarafından yıkılmıştı.​​​​​​​ Yıkılan 4 katlı binanın sakinleri eylem yaptı.

SLOGAN ATIP YARDIM İSTEDİLER

Orhangazi Mahallesi Vatan Caddesi'nde bir araya gelen 14 daire sakini ve 2 dükkan sahibi, caddeyi araç trafiğine kapattı. Bina sakinleri, evlerinin yapılması için slogan atarak yetkililerden yardım istedi.

Pendik'te İETT otobüsünün çarptığı apartmanın sakinlerinden eylem: Bizi oraya bırakıp gittiler! - 1. Resim

“BİZİ ORAYA BIRAKIP GİTTİLER”

Grup adına açıklama yapan Mediha Çatak, "İBB'ye bağlı İETT otobüsü evimize çarptı. Daha sonra evimizi, 'Yenisini yapacağız.' diyerek yıktılar. Evimiz yapılmadı. İki çocuğumuzla otele attılar, hiçbir imkan sağlamadılar. Bizi oraya bırakıp gittiler. İhtiyaçlarımızı gidermediler." diye konuştu.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Bu konuda yardım beklediklerini dile getiren Çatak, "İBB'nin yapamadığını Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmasını bekliyoruz. Çocuklarımızla mağdur kaldık. Kentsel dönüşüme soktukları için bizden para istiyorlar. Bu yol açılmayacak. Biz, yetkileri buraya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kapatılan yol, polisle yapılan görüşme sonrası yeniden trafiğe açıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...