Tgrt Haber

PKK dükkanlarını yaktı, Erbil'deki çarşı halkı dava açtı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Temmuz 2024 19:52 - Güncelleme : 14 Temmuz 2024 19:58
PKK dükkanlarını yaktı, Erbil'deki çarşı halkı dava açtı

Erbil'de PKK'lı teröristlerin yaktığı çarşının esnafı dava açtı. Teröristler için idam cezası isteyen halk yetkililerin gerekeni yapmasını istiyor.

PKK​'lı teröristler Irak'ın Erbil​ kentindeki tarihi çarşıyı yakarak talan etti. Zarara uğrayan esnaf terör örgütü üyelerine karşı dava açarak haklarını arıyor.

Erbil Kaymakamı Nebez Abdulhamid, Erbil'de PKK'lı teröristler tarafından çıkarılan ve yüzlerce dükkanın yandığı, büyük maddi hasara yol açan yangınlarla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Abdulhamid, "Şu ana kadar Lenge ve Kayseri pazarından 120'den fazla esnaf, dükkan ve iş yerlerinin yanmasıyla ilgili PKK'ya karşı davacı oldu." dedi.

PKK dükkanlarını yaktı Erbil'deki çarşı halkı dava açtı - 1. Resim

AA muhabirine konuşan Erbil'deki Kayseri Çarşısı esnafı, çarşıdaki yangını gerçekleştiren terör örgütü PKK mensupları için idam cezası istediklerini söylemişti.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Miri el-Musevi, 1 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Kerkük, Erbil ve Duhok'ta son zamanlarda meydana gelen yangınların faillerinin terör örgütü PKK mensupları olduğunu bildirmişti. Musevi, yakalananların ifadelerinde başka bölgelerde de yangın​ çıkarmayı planladıklarını itiraf ettiklerini aktarmıştı.

IKBY İçişleri Bakanlığı Divanı Genel Müdürü Hemin Mirani, Kerkük, Erbil ve Duhok'ta meydana gelen yangınların faillerinin KYB'ye bağlı Anti Terör Servisi ile Peşmerge askeri birliğinde görevli kişiler olduklarını açıklamıştı.

KYB Sözcüsü Sadi Ahmed Pire ise partisinin Irak'ta son zamanlarda çıkan yangınların failleri olarak tutuklanan terör örgütü PKK mensupları ile bir bağı olmadığını söylemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...