Tgrt Haber

PKK peşini bırakmadı, Diyarbakır surlarında kendini yaktı! Oğlunu kaybeden evlat nöbetinin simge isminden HDP'ye Kürtçe beddua

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Ocak 2023 17:09 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 17:34

2019 yılında eli kanlı terör örgütünden kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan evlat nöbetinin simge ismi Hacire Akar'ın oğlu Mehmet Akar, Diyarbakır'daki surlara çıkıp kendini yaktı. Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Akar'ın annesi Hacire Akar, HDP'ye Kürtçe beddua etti. Akar, “Evi yıkılsın, kör olsun" dedi.

Diyarbakır​'da 2019 yılında evlatları eli kanlı terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, HDP​ il başkanlığı önünde eylem başlatmıştı. 4 yıldır devam eden evlat nöbetinin simge isimlerinde biri olan Hacire Akar'ın oğlu Mehmet Acar, PKK​'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Evli ve bir çocuk babası olan Akar, dün gece saatlerinde Diyarbakır'da surlara çıkarak kendini ateşe verdi. Hastaneye kaldırılan Akar, doktorların tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ANNE AKAR'DAN HDP'YE KÜRTÇE BEDDUA

Mehmet Akar’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Morguna götürüldü. Anne Hacire Akar, burada HDP’ye Kürtçe beddua etti. Akar, “HDP’nin evi yıkılsın, kör olsun” dedi.

DEDESİNİN YANINA DEFNEDİLECEK

Mehmet Akar’ın cenazesi yıkanmak üzere Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Cenazenin, daha sonra Sur ilçesine bağlı Soğanlı Mahallesi’nde dedesinin yanında defnedileceği öğrenildi.

PKK peşini bırakmadı, Diyarbakır surlarında kendini yaktı! Oğlunu kaybeden evlat nöbetinin simge isminden HDP'ye Kürtçe beddua
Mehmet Akar

"PKK PEŞİNİ BIRAKMADI"

Hastane önünde açıklamada bulunan ağabey Mustafa Akar, “Mehmet’tin durumu psikolojikti, örgütten kurtardıktan sonra toparlayamadı. Başımız sağ olsun, sorumlusu örgüttür, demek ki bırakmadılar peşini. 25 yaşında, bir çocuğu var, eşi hamile. Bize yapılan, herkese yapılmıştır. Başkasına yapmasınlar. Onu hayatta bağlamak için çok uğraştık, kurtaramadık. Örgütten dolayı psikolojisi bozuktu. Bizi rahat bırakmadılar” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...