Tgrt Haber

PKK saldırdı, Ataklar bomba yağdırdı

16 Eylül 2015 00:37 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 00:04
PKK saldırdı, Ataklar bomba yağdırdı

Siirt'te teröristler, yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine ateş açtı. Askerin de anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Eruh ilçesi Çetinkol Dikboğaz mevkiinde pusuda bekleyen teröristler, yol güvenliğini sağlayan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Siirt'ten kalkan çok sayıda Atak helikopteri teröristlerin kaçış alanına bomba yağdırdı.

Alınan bilgiye göre, Eruh'a bağlı Çetinkol ve Cintepe Köyü arasında bulunan askeri üsse bir grup terör örgütü PKK mensubunca uzun namlulu silahla ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan ATAK helikopterlerin katılımıyla bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.

Öte yandan, Pervari ilçesinin Doğanca Köyü kırsalında Jandarma Özel Harekat Timleri'nce takip edilen bir grup teröristle yaşanan sıcak temasta 3 terörist etkisiz hale getirildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...