Tgrt Haber

PKK şehirlerdeki saldırılarını sürdürüyor

02 Mart 2016 10:45
PKK şehirlerdeki saldırılarını sürdürüyor

Şehir merkezlerinde yaşamı hiçe sayan saldırılarını sürdüren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Şırnak merkez ile Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde de operasyon yapılması bekleniyor.

Çözüm Süreci'nde silah bırakma sorumluluğunu yerine getirmeyip  kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale  getirilmesi için TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen operasyonlar,  Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın İdil ve Mardin'in Derik ilçelerinde sürüyor. Barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanan  patlayıcıların imhası amacıyla ilk olarak Muş'un Varto, Mardin'in Nusaybin, Derik  ve Dargeçit ile Diyarbakır'ın Silvan ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlar  tamamlandı. Ardından 14 Aralık 2015'te Şırnak'ın Cizre ilçesinde başlatılan 2.  Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen, "Şehit Jandarma  Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve Silopi ilçesindeki "Şehit Polis Muhammet  Onur" operasyonları başarıyla son buldu.
 
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin  hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit  edildiği saldırının ardından Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal  Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrasında  başlatılan "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" ise tamamlanma  aşamasına geldi. 28 Kasım'dan bu yana devam eden operasyonların yüzde 98'i  tamamlandı. Şırnak'ın İdil ilçesinde de 18 Şubat'ta TSK ve emniyet unsurlarınca  düzenlenen "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" başarıyla devam  ederken, Şırnak il merkezi ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova  ilçelerinde de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik  önümüzdeki günlerde operasyon yapılması bekleniyor.
 
Operasyon beklenen yerleşimler
 
AA muhabirinin, güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Şırnak  merkezde teröristlerce Dicle, Yeni, Bahçelievler, Yeşilyurt, Cumhuriyet ve İsmet  Paşa mahallelerinde kazılan çukurlara ve kurulan barikatlara 500 dolayında el  yapımı patlayıcı tuzaklandı. Tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcılar yerleştirilerek tuzaklama  yapılan kent merkezindeki 6 mahallede, 400'ü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan  500 dolayında terörist olduğu belirtiliyor.
 
Nusaybin'de 6 mahallede çukur kazıldı
 
Mardin'in Nusaybin ilçesinde de yaklaşık 6 ay önce teröristlerce  Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir ilçelerinde kazılan çok sayıda çukur ve  barikata patlayıcı yerleştirildi. Bunun üzerine kaymakamlıkça ilk olarak 1 Ekim  2015'te 6 gün süreyle söz konusu 4 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanarak  operasyon yapıldı. Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle farklı tarihlerde 7 kez  ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulamalarından sonra güvenlik güçlerince  yapılan çalışmalarda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı.  Operasyonların ardından PKK'lı teröristler 4 mahallenin yanı sıra Suriye  sınırında yer alan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de çukur kazıp barikat  kurdu.  Çukur ve barikatlara çok sayıda tahrip gücü yüksek patlayıcı  yerleştiren teröristlerin ilçedeki toplam sayısının 150'si dağ kadrosundan 500  dolayında olduğu belirtiliyor.

Yüksekova'da 7 mahallede çukur kazıldı
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cumhuriyet, Yeni Orman, Mezarlık, Eski  Kışla, Yeşildere, Dize Esentepe ve Güngör mahallelerinde teröristlerce 194 çukur  kazıldı, barikat oluşturuldu. Mahallelerdeki 140 noktaya patlayıcı  yerleştirildiği ve buralarda 150'si dağ kadrosundan 350 dolayında teröristin  bulunduğu kaydedildi.
 
50 bini aşkın kişi göç etti
 
Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, teröristlerin yakalanması,  tuzaklanan patlayıcıların imhası, çukurların ve barikatların kaldırılması  amacıyla yakın zamanda sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi beklenen Şırnak merkez  ile Yüksekova ve Nusaybin'de, vatandaşlar terör saldırılarından büyük tedirginlik  duyuyor. Bu nedenle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, farklı il ve  ilçelerdeki yakınlarının yanına ya da kiraladığı evlere yerleşiyor.  Şırnak merkez ile Nusaybin ve Yüksekova'daki terör yapılanmasından  endişe duyarak yaşadıkları yerleri terk edenlerin sayısının 50 bini aştığı ifade  ediliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...