Tgrt Haber

PKK'dan çözülme hızlandı: 5 teröristin teslim olma görüntülerini MSB paylaştı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
12 Kasım 2022 09:52 - Güncelleme : 12 Kasım 2022 13:59

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde birkaç gün önce teslim olan 2 teröristin ardından bir mağarada sıkıştırılan 5 teröristin daha teslim olduğunu duyurdu. Görüntüler Mehmetçiğin teslim olan teröristlere gösterdiği hassasiyeti bir kez daha gözler önüne serdi. Tim komutanının elinde silah olmadan mağaradaki teröristleri ikna ettiği anlar kameraya yansıdı.

Mehmetçik, teröristleri Kürtçe konuşarak ikna etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Hain saldırısı girişimleri ve ülkemize sızma girişimlerine hızlı bir şekilde karşılık veren Mehmetçik​, teröristleri saklandıkları inlerinde tek tek etkisiz hale getiriyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinde 5 PKK​'lı teröristin teslim olduğu duyuruldu.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1591322465677893633

'TÜRK ASKERİ AMAN DİLEYENE ASLA ZARAR VERMEZ'

MSB'den yapılan açıklamada, "Türk askeri aman dileyene, teslim olana asla ama asla zarar vermez! Pençe-Kilit Operasyonu ile iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK’da çözülme hızlandı. Birkaç gün önce teslim olan 2 teröristin ardından bir mağarada tespit edilen 5 terörist daha teslim oldu" ifadeleri kullanıldı.

10 GÜNDE 7 TERÖRİST TESLİM

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Böylece son 10 günde toplam 7 terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim olmuş oldu. Mehmetçiklerimizin nefesini enselerinde hisseden teröristler için Zap artık çıkmaz sokaktır. Teröristler için tek çıkış yolu Türk adaletine teslim olmaktır."

PKK'dan çözülme hızlandı: 5 teröristin teslim olma görüntülerini MSB paylaştı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...