Tgrt Haber

PKK'dan kaçıp Habur'da teslim oldu, ailesiyle kavuştu

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Şubat 2024 11:07 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 12:04

Şırnak'ta terör örgütü PKK üyesi bir kişi çalışmalar sonucu ikna edilerek teslim oldu.

Şırnak​ İl Jandarma Komutanlığı'nın ikna çalışmaları başarılı oldu ve PKK/KCK​ üyesi H.B örgütten kaçarak güvenlik mensuplarına teslim oldu. 33 yaşındaki şahıs Kuzey Irak​ Bölgesel Yönetimi asayiş birimince Habur Sınır Kapısı’na getirilerek teslim alındı ve ailesiyle görüştürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak İI Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ikna çalışmaları çerçevesinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren H.B., Irak ve Suriye bölgesinde bulunan haber kaynak ve vasıtaları aracılığıyla yaklaşık 10 gün önce örgütten kaçması sağlanarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne bağlı KDP Asayiş birimine teslim edilmesi sağlandı.

KDP güçlerindeki işlemlerinin bitmesine müteakip Silopi ilçesi Habur Kara Hudut Kapısından silahsız, teçhizatsız olarak Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü (İSU) unsuru ve TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan örgüt mensubu, Şırnak İI Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
H.B., buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

PKK'dan kaçıp Habur'da teslim oldu, ailesiyle kavuştu - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...