Tgrt Haber

PKK'lı teröristler birer birer teslim oluyor: Sayı 103'e çıktı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2022 19:41 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 20:26
PKK'lı teröristler birer birer teslim oluyor: Sayı 103'e çıktı

İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucunda PKK terör örgütünden ayrılan bir teröristin teslim olduğunu açıkladı. Böylece yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 103'e çıktı.

Yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütü PKK​'ya karşı mücadelesini aralıksız sürdüren günvenlik güçleri, bir yandan da teröristleri ikna yoluyla örgütten koparmanın çalışmalarını yürütüyor. Başarıyla yürütülen çalışmalar neticesinde örgütten ayrılan PKK'lılara bir yenisi daha eklendi.

İçişleri Bakanlığı​, Jandarma​ ve Emniyet​ birimlerinin çabaları sonucu bir PKK'lı teröristin ikna edilerek teslim olduğunu açıkladı. Bakanlığın açıklamasında şöyle denildi:

YILBAŞINDAN BU YANA 103 TERÖRİST TESLİM OLDU

"İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 1 terör örgütü mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan örgüt mensubunun 2005 yılında  terör örgütüne katıldığı ve Irak'ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda; 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren teslim olan örgüt mensubu sayısı 103'e yükseldi."

TERÖRİSTLERE GEÇİT YOK

Hudutlarımızın güvenliği için kahramanca görev yapan Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye'den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 13 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede şahıslardan 8'inin FETÖ, 1'inin de DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1582324880967467009

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...