Tgrt Haber

PKK'lıları taşıyan helikopteri KYB'li grup satın almış! Barzani açıkladı

19 Mart 2023 15:35 - Güncelleme : 19 Mart 2023 15:46
PKK'lıları taşıyan helikopteri KYB'li grup satın almış! Barzani açıkladı

IKBY Başbakanı Barzani, Duhok'ta düşen ve PKK/YPG mensuplarını taşadığı ortaya çıkan helikopterin KYB içindeki bir grup tarafından satın alındığını duyurdu. Helikopterin teröristlere nasıl ulaştığını ise belirsiz.

Irak​'ın kuzeyindeki Duhok​ kentinde 15 Mart'ta düşen ve içindeki yolcuların PKK/YPG​'nin üst düzey yöneticileri olduğu ortaya çıkan helikopterle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, helikopterin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından satın alındığını söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNE NASIL GEÇTİ

Buna karşın helikopterin SDG'nin (PKK/YPG) eline nasıl geçtiğini bilmediklerini dile getiren Barzani, düşen diğer helikoptere iliykin ise bir bilgilerinin olmadığını belirtti. Barzani Nevruz Bayramı kutlamaları programında gündeme ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Bu olayı daha fazla araştırmak ve bu helikopterlerin bu bölgelerde neden izinsiz uçtuklarını öğrenmek için uluslararası koalisyon ve Irak Federal Hükümeti ile birlikte çalışacağız. Açıklanması gereken çok şey var."

GİZLİ BİR ANLAŞMA VAR!

Öte yandan IKBY Anti-Terör Birimi, resmi Facebook sayfasından IKBY Güvenlik Konseyi'nin Duhok'ta düşen helikoptere ilişkin açıklamasına yer verdi. Bu helikopterin Suriye'nin kuzeyiyle Süleymaniye kenti arasında uçtuğu kaydedilen açıklamada, IKBY'deki resmi kurumlara bu konuda haber verilmediği aktarıldı. Açıklamada, "Süleymaniye'deki bir taraf, gizli ve gayriresmi bir şekilde SDG ile PKK ilişkilerinde aracılık yaptı ve onlara birçok farklı çeşitte yardımda bulundu" ifadeleri kullanıldı.

DETAYLI SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

IKBY'nin, ilişkin açıklamasında ise "Kürdistan Bölgesindeki ilgili kurumlar, düşen helikoptere ilişkin Irak merkezi hükümeti, uluslararası koalisyon güçleri ve Türkiye ile temasa geçti ancak helikopterin onlara ait olmadığı bildirildi. Güvenlik güçleri helikoptere ilişkin ön soruşturmayı başlattı ve ilk bulgular, helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu ve ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğunu gösteriyor. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...