Tgrt Haber

İçişleri Bakanlığı duyurdu: PKK'nın Afrin’e gönderdiği EYP ele geçirildi!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ocak 2023 11:36 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 11:46
İçişleri Bakanlığı duyurdu: PKK'nın Afrin’e gönderdiği EYP ele geçirildi!

İçişleri Bakanlığı, PKK'nın kanlı bir eylem için Afrin’e gönderdiği toprağa gömülü halde bulunan 1.6 kg C4 ve 1.5 kg TNT ile hazırlanan EYP'nin ele geçirildiğini duyurdu.

Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Hain saldırı planı yapan terör örgütlerinin yürütülen operasyonlarla kanlı eylemlerinin önüne geçiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan en son açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Afrin​ Suriye Görev Gücü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, PKK​'nın kanlı bir eylem için Afrin’e gönderdiği toprağa gömülü halde bulunan 1.6 kg C4 ve 1.5 kg TNT ile hazırlanan EYP'nin ele geçirildiği duyuruldu.

PATLATMAYA HAZIR HALDE BULUNDU

PKK/KCK-PYD/YPG tarafından eylem yapmak üzere Afrin’e gönderildiği tespit edilen EYP’nin, Afrin/Mahmudiye Mahallesi Racu Yolu zeytinlik arazisi içerisinde toprağa gömülü vaziyette ve patlamaya hazır halde olduğu tespit edildi.

Yapılan aramalar sonucu ele geçirilen EYP’nin, 1.6 kg C4 patlayıcı, 1.5 kg TNT patlayıcı, 1 adet Alfa Fire uzaktan komutalı anahtar sistemi ve kumanda, 2 adet elektrikli kapsül, 1 adet pil ile hazırlandığı tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...