Tgrt Haber

PKK'nın eğitim kampına 'Eren' darbesi! 3 terörist cesedi ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Eylül 2022 14:41 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 16:12
PKK'nın eğitim kampına 'Eren' darbesi! 3 terörist cesedi ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de 15 Eylül'de başlatılan Eren Abluka-37 Operasyonu'nda bölücü terör örgütü tarafından eğitim kampı olarak kullanılan 7 katlı bir mağarada terör örgütünü mensubuna ait 3 cesedin ele geçirildiğini duyurdu.

Hakkari’nin Kavaklı köyü kırsalında terör örgütü tarafından daha önce eğitim kampı olarak kullanılan 7 katlı bir mağarada 3 teröristin cesedine ulaşıldı.

MAĞARA​ İMHA EDİLDİ

Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen operasyonda cesetleri bulunan teröristlerin daha önceki çatışmalarda etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Mağaranın ise operasyon sonrasında imha edildiği belirtildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Mağarada yapılan aramada 1 adet Kaleşnikof marka tüfek ve şarjörü, 240 adet Doçka mühimmatı, 28 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 2 adet 12,7 uçaksavar mühimmatı, 1 adet basınçlı gaz tüpü, 17 adet gaz maskesi, 9 adet gaz maskesi filtresi, 2 adet dikiş makinesi, 1 adet yazıcı, 64 adet bardak ve 1 adet jeneratör ele geçirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...