Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Mahmut Kampı'nda faaliyet yürüten 2 terörist Türkiye'ye getirildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2022 09:55 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 10:38
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Mahmut Kampı'nda faaliyet yürüten 2 terörist Türkiye'ye getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda faaliyet yürüttüğü tespit edilen Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman adlı iki terörist Türkiye'ye getirildi.

Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Düzenlenen kritik operasyonlarla saklandıkları inlerinde tespit edilen eli kanlı teröristler etkisiz hale getiriliyor.

Bir yanda Kahraman Mehmetçik teröristlere göz açtırmazken bir yandan da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) düzenlediği operasyonlarlaPKK​'nın kilit isimlerini yakalayıp Türkiye'ye getiriyor.

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı'na yönelik operasyonu sonucu PKK/KCK'lı teröristler Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman Türkiye'ye getirildi. 

TEPE TABURLARINDA FAALİYET YÜRÜTTÜKLER ÖĞRENİLDİ

Türk bayraklarının arasında elleri kelepçelenerek fotoğraflanan terörist Hatip Güney'in PKK/KCK kırsal kadrosuna katılmak amacıyla 2019 yılı Eylül ayında illegal yolla Van'ın Başkale İlçesinde İran'a geçtiği, daha sonra da İran'dan Irak Süleymani'yeye giderek Asos alanında savaşçı eğitimi aldığı öğrenildi.

Eğitimin ardından Mahmur kampında görevlendirilen teröristin kampta Miştenur sözde şehit Çekdar ve tepe taburlarında faaliyet gösterdiği belirtildi.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Mahmut Kampı'nda faaliyet yürüten 2 terörist Türkiye'ye getirildi
Hatip Güney - Aya Ahmet Süleyman

ÖRGÜT İÇERİSİNDE TİM KOMUTANLIĞI YAPMIŞ

Sözde şehit Şilan Guyin akademesinde ideolojik silahlı eğitim alan Hatip Güney'in eğitimin ardından sözde şehit Deniz taburunda tim komutanı olarak görevlendirildiği bildirildi.

Türkiye'ye getirilen diğer terörist, Aya Ahmet Süleyman'ın PKK/KCK/PYD/YPG/YPJ yapılanmasına 2015'de katıldığı, iki yıl Suriye'de faaliyet göstermesinin ardından 2017'de Suriye'den Irak Gare alanına geçtiği, Gare'de aldığı eğitimler sonrasında Irak Avaşin Basyan ve son olarak Mahmur kampında görevlendirildiği öğrenildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...