Tgrt Haber

PKK’nın siyasal alan yapılanmasına darbe: 5 gözaltı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Ekim 2024 10:27 - Güncelleme : 08 Ekim 2024 10:41
PKK’nın siyasal alan yapılanmasına darbe: 5 gözaltı

İstanbul’da PKK’nın siyasal alan yapılanmasına darbe indirildi. İstanbul'un 4 ilçesinde düzenlenen operasyonda 5 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM Şube ekipleri, bölücü terör örgütü ve çeşitli uzantılarına yönelik yeni bir operasyon düzenledi.

Örgütün faaliyetlerini açığa çıkarmak ve engellemek amacıyla yürütülen çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün siyasal yapılanması olan KCK/TDÖ içinde İstanbul Tuzla​'da faaliyet gösteren ve geçmişte PKK/KCK-PYD/YPG silahlı örgütünde ve örgütün gençlik yapılanması DGH'de yer alan bazı şüpheliler tespit edildi.

PKK’nın siyasal alan yapılanmasına darbe: 5 gözaltı - 1. Resim


Tespit edilen bu şahıslara yönelik dün İstanbul’un 4 ilçesinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Özel harekat timlerinin de katıldığı baskınlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 5 kişi gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLERİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konuldu ve sorgulanmak üzere TEM Şube’ye götürüldüler. Emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet Demir 8 Ekim 2024 13:35

Güvenlik güçleri yine görevlerini yapıyorlar, umarım bundan sonra huzur ve güven daha da artar

Sonraki Haber Yükleniyor...