Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde basın sorumlusu öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2023 09:28 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 10:06
Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde basın sorumlusu öldürüldü

Son dakika haberi: MİT'in Irak'ta düzenlediği nokta operasyonda, PKK’nın Basın ve Arşiv Sorumlularından Sidar Serhat Kod Celal Birdal, öldürüldü.

Yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. MİT​'ten bu operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Gara​'da düzenlenen nok operasyonda, PKK’nın basın sorumlusu öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; PKK’nın Basın ve Arşiv Sorumlularından Sidar Serhat Kod Celal Birdal’ı, Irak/Gara’da gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

ADIM ADIM İZLENDİ

Operasyonun detaylarının da yer verildiği açıklamada; MİT, Celal Birdal’ı takip etmesi için saha ajanlarını özel olarak görevlendirdi. MİT’in saha ajanları, Celal Birdal’ı adım adım izledi.

YANINDAKİ TERÖRİSTLER DE ÖLDÜRÜLDÜ

MİT’in yerdeki ajanları, Sidar Serhat kodlu bazı örgüt mensuplarını eylem için Türkiye’ye gitmeye özendirmek amacıyla görüştüğü bilgisini elde etti. MİT operasyon için düğmeye bastı. MİT, nefes kesen takip sonrası Celal Birdal’ı beraberindeki diğer örgüt mensuplarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cumali Erdoğan 16 Ağustos 2023 09:32

Çok güzel haber

Sonraki Haber Yükleniyor...