Tgrt Haber

Son dakika! MSB duyurdu: 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 15:46 - Güncelleme : 28 Mart 2023 17:05
Son dakika! MSB duyurdu: 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Eren Abluka Sonbahar Kış-5 operasyonları kapsamında Hakkari'de 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyona ilişkin paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "4 aylık takip sonucu bugün de Hakkari’de 3 ölü, 1 sağ, toplam 4 terörist etkisiz. Kahraman Jandarmamıza tebrikler" ifadelerini kullandı.

MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Eren Abluka Sonbahar Kış-5 Uzm.J.III.Kad.Çvş. Durmuş Ali Uzun operasyonu kapsamında, Jandarma​ Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığının desteğinde, Van​ Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Hakkari​ İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, Hakkari Yüksekova Dağlıca Buzul Dağları Alandüz bölgesinde, 28 Mart 2023 günü, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando, J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri destekli olarak icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda, 3’ü ölü 1’i sağ olmak üzere toplam 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Terörle Mücadele Operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAKAN SOYLU: JANDARMAMIZA TEBRİKLER

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 4 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Soylu sosyal medya hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"100’ün altına düşen kırsaldaki PKK’lı sayısında şu anda terörist etkisiz hale getirmek, 'samanlıkta iğne aramak' gibi. 4 aylık takip sonucu bugün de Hakkari’de 3 ölü, 1'i sağ, toplam 4 terörist etkisiz. Kahraman Jandarmamıza tebrikler."

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1640695833287876609

PKK'DA ÇÖZÜLME DEVAM EDİYOR

Terörle mücadele operasyonlarıyla üst üste darbe yiyen PKK'da çözülme sürüyor. Son olarak 3 PKK'lı terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Milli Savunma Bakanlığından (MSB) konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkin ve kararlı operasyonları neticesinde PKK'lı teröristler teslim olmaya devam ediyor. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesindeki 2 PKK’lı terörist, saklandıkları mağaradan çıkarak Mehmetçiklerimize teslim oldu."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...