Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya ağır darbe: 10 terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2022 10:43 - Güncelleme : 11 May 2022 15:46
Son dakika! PKK'ya ağır darbe: 10 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan 10 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonu kapsamında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Terör örgütü PKK​'ya yönelik yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar aralıksız devam ediyor. Son olarak Barış Pınarı​ ve Fırat Kalkanı​ bölgelerinde saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) açıklamada, saldırı hazırlığı yapan teröristlerin tespit edildikleri yerde etkisiz hale getirilmeye devam edildiği belirtildi. Açıklamada, "Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 10 PKK/YPG'li terörist daha Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi" ifadeleri yer aldı.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde terör örgüütü PKK'ya yönelik başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu​'nda teröristlerin kullandığı çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonun birinci safhasını başarıyla tamamlayan ve belirlenen hedeflere ulaşan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara girmeye devam ettiği kaydedildi.

Operasyonda son olarak ele geçirilenler arasında 3 adet AT-4 tanksavar silahı, 6 RPG-7 roketatar, 1 Doçka makineli tüfek, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği, 2 adet 6’lı bomba atar, 3 Dragunov keskin nişancı tüfeği ve şarjörü, 2 adet 7,62 milimetre PKMS makinalı tüfek, 5 AK-47 piyade tüfeği ve 1 tüfek bulunduğu bildirildi.

Mehmetçiğin operasyonlarında ayrıca 28 adet TNT kalıbı, 5 C4 patlayıcı, 1 kutu amonyum nitrat, 1 termal cihaz, 1 termal şemsiye, 2 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 1 adet 7,62 milimetre PKMS makinalı tüfek yedek namlusu, 2 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 18 muhtelif dürbün, 2 el telsizi, 1 sabit telsiz ile çok sayıda el bombası, mühimmat, EYP basma düzenekleri ve yaşam malzemesi bulunduğu belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...