Tgrt Haber

Son dakika! Hain saldırının hesabı soruldu: 17 PKK'lı terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2022 09:45 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 12:12
Son dakika! Hain saldırının hesabı soruldu: 17 PKK'lı terörist öldürüldü

Son dakika haberi: PKK'lı teröristler tarafından dün sınırın Suriye tarafından Şanlıurfa'ya düzenlenen ve bir askerimiz şehit olmasına yol açan saldırının hesabı soruldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düzenlenen operasyonlarda aralarında saldırın faillerinin de olduğu 17 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Bölücü terör örgütü PKK​'nın hain saldırılarına Türk ordusundan misilleme geldi. Bir askerimizin şehit olduğu Şanlıurfa​ saldırısının hesabı soruldu.

Şanlıurfa'nın Suruç​ ilçesine dün sınırın Suriye tarafından PKK'lı teröristler tarafından roketatar saldırısı düzenlenmiş, saldırı sonucu hudut karakolunda görev yapan bir asker​ şehit olurken bir asker de yaralanmıştı.

OPERASYONA SİHA'LARLA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerin hain saldırısına Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verdi. İlk olarak ateş destek vasıtaları ile teröristlerin bulunduğu bölgeler ateş altına alınırken sınır hattına SİHA’lar sevk edildi.

17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Havadan yapılan atışlar ve ateş destek vasıtalarının misliyle mukabele ve sonrasındaki cezalandırma atışları sonucunda terör örgütüne ait 80'e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları, öldürülenlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de olduğu değerlendirmesinde bulundu, Mehmetçiğin kanının hiçbir zaman yerde bırakılmadığını, şehit ailelerinin gözyaşlarının hesabının sorulduğunu kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...