Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya ağır darbe: Çok sayıda terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Ocak 2023 10:50 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 11:45
Son dakika! PKK'ya ağır darbe: Çok sayıda terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı düzenleyen 11 PKK'YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı​ ve Zeytin Dalı​ bölgelerine saldıran çok sayıda PKK/YPG'li teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tek amaçları bölgeyi kana bulamak olan PKK/YPG'li teröristlere hak ettikleri gibi müdahale etmeye devam ediyoruz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldıran 11 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler kazdıkları hendeklere gömülmekten kurtulamayacak."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1614167178340884482

840 PERSONELLE DEV OPERASYON

Öte yandan İçişleri Bakanlığınca-; PKK​ terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Diyarbakır​ ilinde "Eren Abluka Sonbahar-Kış-21 (Diyarbakır-Lice-Akçabudak) Şehit J. Uzm. Çvş. Mehmet Çelik" operasyonu düzenlendi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonda; jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH), jandarma komando ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 840 personel, 56 operasyonel tim görev alıyor.

Operasyonun ilk gününde; nokta istihbaratına dayalı olarak Diyabakır-Lice ilçesi Akçabudak Mahallesi kırsalında icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde 5 adet sığınak tespit edildi. Sığınaklar içerisinde; 1 adet EYP düzeneği, 1 adet 4'lü pil bloğu, 3 adet tüp, 145 kilogram toz esrar ve 45 kalem yaşamsal malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler imha edilerek, barınaklar kullanılamaz hale getirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...