Tgrt Haber

Son dakika: PKK'ya ağır darbe: Sözde yöneticilerinden Mıhyeddin Gulo öldürüldü

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2022 10:34 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 11:39
Son dakika: PKK'ya ağır darbe: Sözde yöneticilerinden Mıhyeddin Gulo öldürüldü

Son dakika haberi: MİT'in Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde askeri eğitim veren yöneticilerinden Mıhyeddin Gulo etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün askeri eğitim veren Hebat Derik Akademisi sorumlusu Mıhyedin Gulo’yu Suriye/Kamışlı’da özel bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

BİRÇOK EYLEMİN PLANLANMASINDA ROL ALDI

Terör bataklığına düşen gençlere, silah kullanmayı, bomba yapmayı ve suikast gerçekleştirmeyi öğreten akademinin başına bulunan M.Gulo, örgüt mensuplarını, Türkiye ve Suriye’de bulunan birliklerimize yönelik eylem yapmaları amacıyla yetiştiriyordu. Güvenlik güçlerimize yönelik bir çok eylemin, koordinesi ve planlamasında etkin rol aldığı bilinen M.Gulo, bu nedenle hedef listesinde yer alıyordu.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre;

Mıhyedin Gulo Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye​ Milli Ordusu’na karşı Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Harekatları’nda örgüt saflarında faaliyet göstermişti. Son olarak Suriye/Haseke bölgesinde PKK’nın Suriye’deki silahlı aparatı YPG’ye ait bir ideolojik/silahlı eğitim merkezinde sorumlu düzeyde faaliyet göstermekteydi. MİT​ Mıhyedin Gulo’yu Kamışlı’da etkisiz hale getirdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...