Tgrt Haber

PKK'ya darbe! Fırat Kalkanı bölgesinde taciz ateşi açan 5 terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2023 10:52 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 12:00
PKK'ya darbe! Fırat Kalkanı bölgesinde taciz ateşi açan 5 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde taciz ateşi açan 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Terörle mücadele operasyonlarını kararlılıkla yürüten Türkiye​, son dönemde darbe üstüne darbe yiyen bölücü terör örgütü PKK​'ya nefes aldırmıyor. Suriye​'nin kuzeyinde Türk askerine ateş açan çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı​ bölgesinde taciz ateşi açan 5 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Teröristlerin taciz atışları cezasız kalmıyor. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için taciz ateşi açan 5 PKK/YPG’li terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1704401945920675940

ÜST DÜZEY DARBE

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörden arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan 'Renas' kod adlı Ramazan Eliçümüş'ün Şırnak'ta silahı ile birlikte öldürüldüğünü bildirdi. 

Diyarbakır'da önceki gün düzenlenen operasyonda, 1'i kırmızı, 1'i turuncu, 1'i de gri kategoride yer alan toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini de hatırlatan Bakan Yerlikaya, Şırnak'ta öldürülen teröristin taciz atışlarında bulunduğu ve EYP yerleştirme olaylarına karıştığı tespit edildiği aktardı.

"SON TERÖRİST ÖLENE KADAR ÇALIŞACAĞIZ"

Dün Ankara'da Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından Estergon Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Gaziler Günü Programı'nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar canla başla çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Yerlikaya, şehitlerin kanını yerde bırakmadıklarını, gazilerin sözünü yere düşürmediklerini söyledi ve ülkenin huzur ve güvenliği için tüm suçlarla ve tüm suçluların karşısında durmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...