Tgrt Haber

PKK'ya darbe: Saldırı hazırlığındaki teröristler etkisiz halde

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Mart 2022 10:23 - Güncelleme : 26 Mart 2022 13:36
Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığı yapan 2 PKK'lı teröristin komandolar tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öte yandan bir PKK'lı terörist de ikna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu.

Fotoğraf: AA

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonlar yurt içi ve sınır ötesinde aralıksız devam ediyor. Son olarak saldırı hazırlığındaki 2 terörist etkisiz hale getirilirken, bir terörist de ikna yoluyla teslim oldu.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALDE

Milli Savunma Bakanlığı, komandoların Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olan 2 PKK/YPG'li teröristi ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, "Teröristlerin saldırı girişimlerine güçlü şekilde karşılık vermeye devam edeceğiz" denildi.

YILBAŞINDAN BU YANA 19 TERÖRİST TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Muğla, Batman, Gaziantep ve Hatay emniyet müdürlüklerince yürütülen ikna çalışması sonucu bir PKK'lı örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, teslim olan teröristin 2011'de terör örgütüne katıldığı ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü tespit edildi. İkna çalışmaları sonucu 1 Ocak'tan bu yana teslim olan örgüt mensuplarının sayısı 19'a çıktı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...