Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya darbe üstüne darbe: Eylem hazırlığındaki 6 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2022 15:08 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 15:13
Son dakika! PKK'ya darbe üstüne darbe: Eylem hazırlığındaki 6 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde eylem hazırlığı yapan terörist gruba yönelik yapılan hava destekli operasyonda 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde de saldırı hazırlığında olan 3 teröristin daha öldürüldüğü açıklandı.

Eren Abluka-34 operasyonu kapsamında Diyarbakır​'ın Dicle​ ilçesinde eylem hazırlığı yapan terörist gruba yönelik yapılan hava destekli operasyonda 3 PKK​'lı terörist etkisiz hale getirildi.

"3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eren Abluka-34 operasyonu kapsamında, Diyarbakır Jandarma​ Bölge Komutanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Dicle ilçesi Görese dağı kırsalında 20 Eylül günü, J-SİHA, ANKA ve Atak Helikopter desteğinde JÖH ve Jandarma Asayiş Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda, 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

'TACİZ ATIŞI CEZASIZ KALMIYOR'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde çok sayıda teröristin öldürüldüğünü açıkladı. MSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Teröristlerin taciz atışları cezasız kalmıyor. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için taciz ateşi açan 3 PKK/YPG’li terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1572195637734539266

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...