Tgrt Haber

PKK'ya darbe üstüne darbe! 6 askerin şehit olduğu saldırının sorumlusu öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 15:53 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 16:52
PKK'ya darbe üstüne darbe! 6 askerin şehit olduğu saldırının sorumlusu öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit bölgesinde düzenlenen operasyonda 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, 6 askerimizin şehit olduğu saldırının planlayıcısının da olduğu bildirildi.

Türkiye Pençe-Kilit operasyonunda şehit​ olan 6 askerin acısını yaşarken, Türk askeri teröristlerden teker teker hesap soruyor. Hain saldırının ardından PKK​'ya darbe üstüne darbe vuran güvenlik güçleri, Pençe-Kilit bölgesindeki saldırının düzenleyisinin de aralarında olduğu 4 PKK'lı teröristi daha etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu 4 teröristin öldürüldüğünü bildirdi. Açıklamada, 6 askerin şehit edildiği saldırının sorumlusunun da etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyona ilişkin görüntülerin de paylaşıldığı MSB'nin açıklamasında şöyle denildi:

"ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ"

"İnlerini yıkıyor, her birinden tek tek hesap soruyoruz! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör yuvalarını güçlü şekilde vurmaya devam ediyor. Operasyonlar sürerken aralarında dünkü hain saldırının planlayıcısının da bulunduğu 4 PKK’lı terörist daha etkisiz hâle getirildi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1689616767239213056

ŞIRNAK'TA SİHA DESTEKLİ OPERASYON

Yurt içi ve sınır ötesini adeta ablukaya alan güvenlik güçleri, terör hedeflerini yerle bir ediyor. Son olarak Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında Şehit Jandarma Er Yusuf Aktan Operasyonu düzenlendi. Operasyon sonucu 2 PKK'lı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Helikopterleri ve J-SİHA desteğinde Beytüşşebap kırsalında JOPER, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımı ile Şehit Jandarma Er Yusuf Aktan operasyonu düzenlendi. Operasyonda 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonu düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

PENÇE-KİLİT'TEN ACI HABER

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda 6 askerimiz şehit oldu. Şehit askerlerimizin isimleri şöyle:

  • Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş
  • İstihkâm Uzman Çavuş Kemal Özek
  • Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir
  • Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ
  • Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale
  • Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...