Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya darbe üstüne darbe: Öldürülen terörist sayısı 12'ye yükseldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 Haziran 2023 09:58 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 12:05

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı.

Türk ordusu terörle mücadelede PKK​'ya darbe üstüne darbe indiriyor. Dün Pençe-Kilit bölgesi ve Kilis sınırına saldırılar düzenleyen bölücü örgüte misliyle karşılık verildi, şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Fırat Kalkanı​ bölgesinde düzenlenen operasyonla çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı operasyonun detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. MSB'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Dün terör örgütü PKK/YPG tarafından Fırat Kalkanı bölgesindeki Cibrin Üs bölgesi ile Öncüpınar polis yerleşkesine yapılan saldırının ardından terör örgütünün sözde 2 yöneticisinin de olduğu 7 terörist etkisiz hale getirilmişti. Devam eden meşru müdafaa atışları sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 12'ye yükseldi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1668149145218039811

ZEYTİN DALI'NDA 4 TERÖRİST SARI TORBADA

Dün öğle saatlerinde Suriye​'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgesinde görev yapan askerlere taciz ateşi açan PKK'lı teröristlere misliyle karşılık verildi. 4 PKK/YPG'li teröristin başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

PENÇE KİLİT BÖLGESİNDEN ACI HABER

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, bölgede EYP’nin infilak etmesi sonucu 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 11 Haziran 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin ve Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak tedavi gördükleri hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1667894102627581952

TERÖRİSTLERDEN SINIRA ROKETLİ SALDIRI

Suriye'nin kuzeyinden PKK/PYD/YPG/KCK terör örgütü tarafından Türkiye​'ye yönelik roketatar saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kilis'in Öncüpınar bölgesine yönelik 5 Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) saldırısı nedeniyle herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.

KAÇMAYA ÇALIŞAN TERÖRİSTLER YAKALANDI

Öte yandan Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir PKK'lı terörist Hudut Kartalları tarafından kıskıvrak yakalandı. MSB'nin açıklamasında, "Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye'den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 5 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yakalanan şahıslardan üçünün FETÖ, birinin de PKK/PYD/YPG terör örgütü mensubu olduğu belirlendi" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...