Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya kaçış yok: 6 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Ağustos 2022 14:47 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 17:10
Son dakika! PKK'ya kaçış yok: 6 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı​ bölgesinde çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB'den yapılan açıklamada, "Teröristler için kendilerini bekleyen sondan kaçış yok. Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 6 PKK/YPG​'li terörist, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1563126591286173697

DÜN DE BÜYÜK DARBE VURULDU

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Suriye​'nin kuzeyinde yeni bir askeri harekatın hazırlığı içinde olan Türk ordusu​, hainlere sınır içinde de sınır ötesinde de göz açtırmıyor. Dün Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde taciz ateşi açan PKK'lılara karşı operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi.

YILBAŞINDAN BU YANA BİNLERCE PKK'LI ETKİSİZ

Hafta başında Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla toplantı yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtip şu ifadeleri kullanmıştı:

"Teröristler neredeyse bizim hedefimiz orası. Biz 40 yıldan beri asil milletimizin başına musallat olan terör belasından kurtarmakta kararlıyız. 24 Temmuz 2015'den beri yapılan operasyonlar sonucunda toplam 35 bin 786 terörist bugüne kadar etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan itibaren de operasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu dönem içerisinde Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 2 bin 517 terörist etkisiz hale getirildi."

BAKAN SOYLU: TEK BİR TERÖRİST KALMAYACAK

4-5 yıl önce teröristlerin yol kestiği yolların tertemiz hale getirildiğini hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tendürek Dağı tertemiz. Mersin’den Adıyaman’a kadar Amanoslar tertemiz. Yine Kars’ta Çemçe tertemiz, yine şunu ifade etmek istiyorum ki 2023-29 Ekim'de bir evladınız ve kardeşiniz olarak söylüyorum. Allah nasip ederse Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak, kalmayacak” dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...