Tgrt Haber

PKK'ya Kış Kartalı operasyonu: Teröristlerin inleri yerle bir edildi

02 Şubat 2022 01:58 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 07:44
PKK'ya Kış Kartalı operasyonu: Teröristlerin inleri yerle bir edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik 'Kış Kartalı Hava Harekatı' düzenledi. Terör hedeflerinin yerle bir edildiği operasyonda yerli ve milli mühimmat vurgusu dikkat çekti.

Türk ordusu gece yarısı Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine geniş çaplı hava harekatı gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak ve Suriye kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı 'Kış Kartalı' hava harekatı icra edildiği bildirildi.

PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirildiği belirtilen bakanlığın açıklamada şöyle denildi:

MEŞRU MÜDAFAA VURGUSU

“Terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak ve Suriye Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı Kış Kartalı Hava Harekâtı icra edilmiştir.”

Harekatın planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterildiği vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“İcra edilen Kış Kartalı Harekâtı’nda; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kampları hedef alınmıştır. Harekâtın planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMAT DETAYI

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

"TERÖRİSTLERİN İNLERİ BAŞLARINA YIKILIYOR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Altun, "uluslararası camia bu stratejimize daha fazla destek vermelidir" dedi.

Türkiye'nin terörü kaynağında kurutma stratejisinin, sınır güvenliğine, toprak bütünlüğüne ve milli birliğe büyük katkılar sunduğunu belirten Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çerçevesini çizdiği bu stratejinin küresel barışa da hizmet ettiğini belirtti.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yaptığı "Teröristlerin inleri başlarına yıkılıyor" başlıklı açıklamasını alıntılayarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarına karşı başlattığı "Kış Kartalı" hava harekatına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Fahrettin Altun, paylaşımında şunları kaydetti: Terörü kaynağında kurutma stratejimiz, sınır güvenliğimize, toprak bütünlüğümüze ve milli birliğimize büyük katkılar sunmuştur. Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizdiği bu strateji küresel barışa da hizmet etmektedir. Uluslararası camia bu stratejimize daha fazla destek vermelidir.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...