Tgrt Haber

PKK’ya ‘Pençe’ darbesi: 6 terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
05 Eylül 2022 23:28 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 00:08
PKK’ya ‘Pençe’ darbesi: 6 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Diyarbakır'da saldırı hazırlığındaki 4 terörist yakalanırken, Mardin'de ise örgütün Suriye'deki yapılanmasına eleman aktaran 2 yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

Bölücü terör örgütü PKK​'ya sınır içi ve sınır ötesinde darbeler peş peşe vuruluyor. Türk askerinin sınır ötesi operasyon düzenlediği bölgelerden Pençe-Kilit'te çok sayıda terörist öldürüldü.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Teröristler için kaçınılmaz son belli! Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinde 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek!” ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1566800412228853760

1 GÜNDE 12 TERÖRİST ETKİSİZ

Öte yandan terörle mücadele kapsamında bu sabah 6 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirilmişti.Barış Pınarı​, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde saldırı hazırlığında olan 6 terörist, komandoların düzenlediği operasyon sonucu öldürülmüştü.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİSTLER YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da eylem hazırlığındaki terör örgütü mensuplarının yakalandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“PKK/KCK terör örgütünce şehir merkezlerinde silahlı ve bombalı eylem yapmak amacıyla oluşturulan YPS yapılanmasına Diyarbakır ilinde büyük bir darbe daha vuruldu. Diyarbakır Silvan ilçesinde eylem hazırlığındaki PKK/KCK terör örgütü mensupları yol kontrol noktasında yapılan uygulamada yakalandı. Şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet savunma tipi el bombası ve 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ele geçirildi. Araçta bulunan ve terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 4 şüpheli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şahısların ifade işlemleri devam ediyor.”

PKK’ya ‘Pençe’ darbesi: 6 terörist öldürüldü

ÖRGÜTE ELEMAN AKTARAN 2 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı, Mardin’in Kızıltepe sınır hattı üzerinden terör örgütüne eleman aktaran 2 şahsın yakalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mardin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerince son bir hafta içerisinde Kızıltepe ilçesi sınır hattı üzerinden Suriye’ye yeni örgüt mensubu aktarımı yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu 2 şahsın yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Şahısların yapılan sorgularında farklı illerden Mardin Kızıltepe ilçesine gelen yeni katılımların sınır hattından Suriye’ye illegal yollardan geçmelerine yardım ettiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

Bakanlığın açıklamasında, şahıslar hakkında PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık ile insan kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma yürütüleceği, şahısların sorgu işlemlerine Mardin TEM Şube Müdürlüğü’nde devam edildiği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...