Tgrt Haber

PKK'ya 'Pençe' darbesi! MSB görüntüleri paylaştı: Yüzlerce mühimmat imha edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2022 10:55 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 11:25

Son dakika haber: Kuzey Irak'ta başarılı bir şekilde devam eden Pençe- Kilit operasyonunda eli kanlı terör örgütü PKK'ya ağır darbe indiriliyor. Şu ana kadar bölgede 371 terörist öldürülürken 400'ün üzerine mağara ve binlerce mühimmat imha edildi. MSB mühimmatların imha edildiği bir mağaranın görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Kahraman Mehmetçik​'in yurtiçinde ve yurtdışında terör örgütlerine karşı gösterdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Saklandıkları inlerde tespit edilen teröristler düzenlenen operasyonlarla tek tek etkisiz hale getiriliyor. Teröristler temizlenen bölgede arama-tarama çalışmalarını sürdüren Mehmetçik, silah​ ve mühimmat​ olarka kullanılan mağaları imha ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan en son açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinde terör örgütü tarafından silah ve mühimmat deposu olarak kullanılan iki mağaranın daha tespit edildiği açıkladı. Mağaralarda aralarında keskin nişancı tüfeği, uçak savar silahları ve makinalı tüfeklerin de bulunduğu toplam 359 silah ile bunlara ait yüzlerce mühimmat ele geçirildi. Milli Savunma Bakanlığı söz konusu mağaranın görüntülerini de kamuoyuyla paylaştı.

MSB GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı söz konusu mağaralara ilişkin görüntüleri paylaştı. Görüntülere göre, birçok girişi olan mağarada oda olarak kullanılan çeşitli alanlar bulunuyor. Ayakta yürümenin mümkün olmadığı mağara tünellerle diğer alanlara bağlanıyor.

Jeneratör dahi bulunan mağarada, Mağarada aralarında keskin nişancı tüfeği, uçak savar silahları ve makinalı tüfeklerin de bulunduğu 359 silah ile bunlara ait yüzlerce mühimmat ele geçirildi.

ŞU ANA KADAR 371 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, pazartesi günü Pençe Kilit Operasyonu’na ilişkin değerlendirmesinde komandoların, teröristlerin silah deposu olarak kullandığı iki mağarayı tespit ettiğini çok sayıda silah ve binlerce mühimmatın ele geçirildiğini açıklamıştı.

Zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen operasyonu kararlılıkla sürdüren Mehmetçik, operasyon kapsamında teröristler tarafından kullanılan 400'ün üzerinde mağara ve sığınağı ele geçirdi. Bölgedeki 2 bine yakın mayın ve el yapımı patlayıcıyı imha eden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 371 teröristi etkisiz hale getirdi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...