Tgrt Haber

Mersin'de PKK/KCK'ya 'şahmeran' operasyonu: 20 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
22 Haziran 2022 09:09 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 09:44
Mersin'de PKK/KCK'ya 'şahmeran' operasyonu: 20 gözaltı

Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 'Şahmeran' operasyonu başlattı. Örgütün çeşitli faaliyetlerini organize eden 20 şüpheliyi yakalamak için çeşitli adreslere baskın düzenleyen ekipler, çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

Mersin​'in Tarsus​ ilçesinde terör örgütü PKK/KCK​ üyesi oldukları tespit edilen 20 şüpheliyi yakalamak üzere 'Şahmeran' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Tarsus'ta 20 şahsı belirleyen ekipler, sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Özel Harekat polislerinin de desteğiyle adreslere şafak operasyonu düzenleyen ekipler, çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Şahısların geçmiş yıllarda polislere silah sıktığı, esnafa zorla kepenk kapattığı, dağa çıkması için çocukları ikna etmeye çalıştığı ve ölen örgüt mensuplarının cenaze işlemlerini organize ettiği belirlendi. Polislerin adreslerde arama çalışmaları sürüyor.

PKK'DA ÇÖZÜLME

Öte yandan bölücü terör örgütünde çözülme devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, 4 örgüt mensubunun daha ikna yoluyla teslim olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 4 terör örgütü mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının 2013 ve 2015 yıllarında terör örgütüne katıldıkları Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda; bugün teslim olan 4 örgüt mensubuyla birlikte 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren ise teslim olan örgüt mensubu sayısı 47'ye yükseldi."

Kaynak: İHA / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...