Tgrt Haber

Son dakika! PKK/YPG'den Kilis'e roketli saldırı: Çok sayıda ekip sevk edildi

21 Kasım 2022 15:29 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 15:57
Son dakika! PKK/YPG'den Kilis'e roketli saldırı: Çok sayıda ekip sevk edildi

Son dakika haberi: Terör örgütü PKK/YPG, Gaziantep'in ardından Kilis'i hedef aldı. Teröristler Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine 3 adet roket fırlatırken, bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Türk ordusunun Suriye​'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerini hava harekatıyla bombalamasının ardından terör örgütü de harekete geçti. Dünden beri Türkiye-Suriye sınırındaki kentleri hedef alan teröristler, asker-sivil ayrımı yapmadan roketlerle saldırıya geçti.

Pazar günü Kilis​'te Öncüpınar Sınır Kapısı'na çok sayıda roket fırlatan PKK​'lı teröristlerin saldırıları sonucu biri asker, 7'si polis olmak üzere 8 kişi yaralanmıştı.

PKK/YPG mensupları bugün ilk olarak Gaziantep'in Karkamış ilçesine 5 roket fırlattı. Suriye'nin kuzeyinden atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve 2 ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Gaziantep'teki saldırı sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan saldırıların karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Soylu şu ifadeleri kullandı:

“Milletimize şunu söylemek isteriz, dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği bu operasyondan sonra buna yönelik gerçekleştirilen saldırıların cevabı da en güçlü şekilde verilecektir ve bu konuda bütün adımlar atılacaktır. Terör örgütüne sınırımızın içinde ve sınırımızın dışında herhangi bir hayat şansı verilmeyecektir. Olay henüz daha yeni. İlk bilgi olarak arz ettim. Sonrasını geniş bir şekilde kamuoyuna paylaşırız. Okul değil, bahçesine bir atış geldi ama ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde bir çocuk, bir öğretmen ve bir mahallede ağır yaralı olan vatandaşımız hayatını kaybetmiş oldu."

Son dakika! PKK/YPG'den Kilis'e roketli saldırı: Çok sayıda ekip sevk edildi

KİLİS BİR KEZ DAHA SALDIRILARIN HEDEFİNDE

Kilis öğle saatlerinden sonra yeniden teröristlerin roketli saldırılarının hedefi oldu. Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan roketler, Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine isabet etti. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...