Tgrt Haber

Tüm ailesini kaybetti, depremde kaybolan küçük kızı İrem Karaca'yı arıyor... "Prensesim beni bulacak"

04 Mart 2023 11:02 - Güncelleme : 04 Mart 2023 11:08
Tüm ailesini kaybetti, depremde kaybolan küçük kızı İrem Karaca'yı arıyor... "Prensesim beni bulacak"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlere Gaziantep'te yakalanan Karaca ailesinden, anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti. Acılı baba, şimdi her yerde enkaz altından çıkmayan en küçük kızı İrem'i arıyor... Baba Karaca, "Prensesim mutlaka beni bulacak. O benim hayat kaynağım olacak. Görenler lütfen beni arasın" çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 10 il ağır hasar aldı. Yüzlerce binanın yıkıldığı illerden biri de Gaziantep​ oldu. Gaziantep'te yaşayan 4 çocuklu Karaca ailesi, depremde anne ve 3 çocuğunu kaybetti. En küçük kızları İrem'den ise depremin ilk gününden bu yana haber alınamıyor. 

İslahiye ilçesinde eşini, 3 çocuğunu, annesini ve kayınvalidesini kaybeden Fatih Karaca (46), enkazdan çıkmayan en küçük kızı 14 yaşındaki kızı İrem Karaca için kamuoyuna çağrıda bulundu.

"O BENİM HAYAT KAYNAĞIM OLACAK"

"Prensesim" dediği İrem'i çadırda kalan okul arkadaşı ile iki doktorun gördüğünü anlatan Fatih Karaca, "Enkaz altındaki bütün ailemin cansız bedenini çıkardık ancak yavrum çıkmadı. İnanıyorum kızım yaşıyor.

Kızım depremden dolayı hafızasını kaybetmiş olabilir. Çünkü yavrumu görenler var. 9 Şubat doğum günüydü. Prensesim mutlaka beni bulacak. O benim hayat kaynağım olacak. Görenler lütfen beni arasın" sözlerini kullandı.

Tüm ailesini kaybetti, depremde kaybolan küçük kızı İrem Karaca'yı arıyor...

KAYIP ÇOCUKLARDAN ACI HABERLER

Öte yandan depremin ilk gününden bugüne, enkazlardan sağ olarak çıkarılıp ambulanslarla hastaneye götürülen ve haber alınamayan kayıp çocukların da hayatını kaybettiği ve yakınlarına ulaşılamadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldüğü tespit edildi.

- Şimdiye kadar kayıp olarak aranan ve kimsesizler mezarlığına defnedien çocuklardan; Hatay'da ilk gece enkazdan sağ kurtarılan ve hastaneye kaldırılan ancak 2 haftadır haber alınamayan Yaşar Ege Akıncı'nın (7) sevk edildiği başka bir hastanede yaşamını yitirdiği ve kimsesizler mezarlığına defnedildiği anlaşıldı.

 Tüm ailesini kaybetti, depremde kaybolan küçük kızı İrem Karaca'yı arıyor...

- Neval Akgöl (5) de kimsesizler mezarlığında bulundu. 

- Depreme Antakya'da yakalanan ve ayağından yaralı vaziyette hastaneye gönderilen Hüseyin Zakaour'un hastanede öldüğü belirlendi. 

- Hatay'da göçük altından çıkarılan Ebrar Özdemir'in de hastanede öldüğü belirlendi. 

- Gaziantep'te enkazdan sağ çıkarılan 6 aylık Poyraz Kıymık'ın da hastanede yaşamını yitirdiği ve annesiyle aynı tabuta konulduğu anlaşıldı. 

- Hatay'da babası Emrah Kor ile birlikte enkazdan sağ çıkarılan Zeynep Kor'un hastanede öldüğü ve ismi farklı kaydedilince ailesinin bulmasının zorlaştığı anlaşıldı.

- Kahramanmaraş'ta da depremin ilk gününden beri babasının her yerde aradığı minik Erva'nın hayatını kaybettiği ve kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı. 

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...