Tgrt Haber

Prof. Dr. Naci Görür aynı yeri bir kere daha uyardı: 'En az 7.4 büyüklüğünde deprem...'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
05 Eylül 2024 19:27 - Güncelleme : 05 Eylül 2024 19:39

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, daha önce çok kez uyardığı Bingöl-Karlıova-Erzincan hattını tekrardan uyardı. Bölgede en az 7.4 büyüklüğünde depremin beklendiğini ifade eden Görür, "Şu anda Tunceli’de deprem bekliyorum" dedi. 

Türkiye genelinde deprem​ hareketliliği sürerken, Deprem​ Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Görür, Erzincan​ ile Bingöl'ün Karlıova​ ilçesi arasında kalan fay hattının büyük bir tehlike arz ettiğini belirterek, "Bu bölge deprem​ üretmek üzere. Çok uzak olmayan bir gelecekte burada 7 ve üzeri şiddette bir deprem​ bekliyoruz. Böyle bir durumda, yıkıcı etkiler kaçınılmaz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşanabilecek bir depremin, geniş bir alanda ciddi hasara neden olabileceğini belirten Görür şunları söyledi: 

GÖRÜR: TUNCELİ'DE DEPREM​ BEKLİYORUM

"Şu anda Tunceli’de deprem​ olmasını bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova​ var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz oraya Yedisu fayı diyoruz.

Erzincan​ ile Bingöl’ün Karlıova​ ilçesi arasında kalıyor. Deprem​ üretimi olacak. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem​ olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur.

Prof. Dr. Naci Görür aynı yeri bir kere daha uyardı: 'En az 7.4 büyüklüğünde deprem...' - 1. Resim

'BÖLGEYİ ELİMDEN GELDİĞİNCE UYARIYORUM'

Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldı.

Oradaki kaymakamlarla da konuştum. Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli’de çalışıyorlar. Karlıova’ya bir fayda son deprem​ yapan fay geliyor. Karlıova-Bingöl-Göynük.

Prof. Dr. Naci Görür aynı yeri bir kere daha uyardı: 'En az 7.4 büyüklüğünde deprem...' - 2. Resim

'DEPREM EN AZ 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLABİLİR'

Karakoçan ve oradan da Elazığ ve Elazığ’dan Malatya’ya oradan Hatay’a gidiyor. Şimdi beklediğimiz diğer deprem​ korktuğumuz yer, Karlıova​ ile Bingöl-Göynük arasıdır.

Tam çatalda. 20 Şubat depremleri oraya enerji transfer etmiş olabilir. Deprem​ nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlıova- Erzincan​ arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem​. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ’a gelir. Malatya’ya doğru geçer gider."

 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...