Tgrt Haber

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı: Yer bilimciler için hassas bir bölge!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Aralık 2022 02:31 - Güncelleme : 24 Aralık 2022 02:45
Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı: Yer bilimciler için hassas bir bölge!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Görür, "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge. Endişe ediyoruz” dedi. 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık​ ilçesinde dün akşam 20.23'te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 7.89 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi​ de depremin 3.8 büyüklüğünde ve yerin 4.6 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladı. 

"MARAŞ BÖLGESİ HASSAS BÖLGE"

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bir kaç gün önce Hatay'ın Baldıran ilçesindeki 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremi de hatırlatan Görür, depremin Doğu Hatay Fay zonunda olduğunu söyledi.

Görür, Kahramanmaraş​'ta 1822 yılında 7.2 büyüklüğünde deprem olduğuna dikkat çekerek "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

“Arkadaşlar 2 s önce Narlı, Pazarcık/K. Maraş'ta 4,0 deprem oldu. Bir kaç gün önce de aynı bölgede Baldıran/Kırıkhan'da 4,7 deprem olmuştu. Bu deprem Doğu Hatay Fay zonunda. Daha önce söylemiştim burada 1822'de 7, 2 deprem olmuş. Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” 

https://twitter.com/nacigorur/status/1606386653119057936

"ENDİŞE EDİYORUZ"

Görür'ün Twitter paylaşımın altına bir kullanıcı, "Hocam 1822 yi yazmanızın sebebi artık zamanı geldi tekrar 7 civarında bir depremin mi demek istiyorsunuz" sorusunu yöneltti. Paylaşım üzerine Görür, "Zaman olarak birşey bilmiyoruz ama K. Maraş yöresindeki fay sistemlerinde uzun zamandır büyük deprem yok. O nedenle endişe ediyoruz" açıklamasına bulundu. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...