Tgrt Haber

Prof. Dr. Naci Görür'den Milli Eğitim Bakanı'na tavsiye: Coğrafya derslerini temel dersler olarak yeniden koyunuz

03 Mart 2023 03:52 - Güncelleme : 03 Mart 2023 04:15
Prof. Dr. Naci Görür'den Milli Eğitim Bakanı'na tavsiye: Coğrafya derslerini temel dersler olarak yeniden koyunuz

Kahramanmaraş'taki deprem felaketini 3 yıl önceden bilen yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, ortaokul ve liselerde jeoloji ile coğrafya derslerinin temel dersler olarak okutulmasını istedi. Sosyal medya hesbaından açıklama yapan Görür, "Lütfen ortaokul ve liselere jeoloji ve coğrafya derslerini temel dersler olarak yeniden koyunuz" diyerek MEB'e seslendi. 

Kahramanmaraş​ ve Hatay​ depremlerini bilen yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından MEB'e çağrıda bulundu. Yıllardır 'zorunlu' verilen 'coğrafya' derslerinin 'seçmeli' olarak değiştirilmesinin ardından Görür dersin temel dersler olarak yeniden koyulması gerektiğini ifade etti.  

"Bunun halkımızın deprem​ konusunda bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve deprem kültürü edinmesine katkısı büyük olacaktır" diyen Görür, şu paylaşımı yaptı:

"Sayın Milli Eğitim Bakanımıza bir öneride bulunmak istiyorum: Lütfen ortaokul ve liselere jeoloji ve coğrafya​ derslerini temel dersler olarak yeniden koyunuz. Bunun halkımızın deprem konusunda bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve deprem kültürü edinmesine katkısı büyük olacaktır."

https://twitter.com/nacigorur/status/1631396312020049920

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...