Tgrt Haber

Provokatörler sınır tanımıyor: Hatay'da baraj olmayan ilçede ‘patladı’ yalanını ortaya attılar

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
11 Şubat 2023 01:45 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 05:29
Provokatörler sınır tanımıyor: Hatay'da baraj olmayan ilçede ‘patladı’ yalanını ortaya attılar

Depremin en ağır hasara yol açtığı şehirlerden Hatay'da enkaz altındakileri kurtarmak için ekipler zamanla yarışırken, gece saatlerinde ortaya atılan bir iddia paniğe neden oldu. Antakya ilçesinde baraj patladığı haberinin yayılmasının ardından bölgedeki depremzedeler ve kurtarma ekipleri hızla kaçmaya çalıştı. Devreye giren polis ve askerler ilçede baraj olmadığını hatırlatıp, asılsız iddiayı yağmacıların hırsızlık yapmak için uydurduğunu söyleyince kaos havası dağıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar asılsızdır" dedi.

Hatay’ın Antakya​ ilçesinde kurtarma ekiplerinin çalışması sırasında “baraj patladı” iddiası ekipleri panikletti. Ancak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci​ ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), söz konusu iddiaları yalanladı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da ekipler yeni bir cana ulaşmak için aralıksız çalışıyor. Antakya ilçesinde ekiplerin çalıştığı esnada “baraj patladı” iddiası hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Ekipler çalışmalarını durdurup güvenli bir yere gitmek için harekete geçtiğinde gerçek ortaya çıktı. İddiasının asılsız olduğu polis ekipleri tarafından anons yapılarak duyuruldu, ekipler yeniden çalışmalarına devam etti.

BAKAN KİRİŞCİ: İDDİALAR ASILSIZDIR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Bakan Kirişci kurtarma ekiplerini ve vatandaşları panikleten Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Kirişci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar asılsızdır.Deprem​ bölgesindeki baraj​ ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir. Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay’daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1624171110391599112

KOMUTAN UYARDI: KAÇMAYIN, HIRSIZLIK YAPACAKLAR

Barajın patladığı yönündeki haberin ardından bölgede büyük bir panik oluştuğu ve vatandaşların bulundukları yeri hızla terk etmeye çalıştığı görüldü. O sırada bölgede görevli bir komutan ise kurtarma ekiplerini yağmacılara karşı uyararak, "Bunun için kaçıyorsanız kaçmayın, hırsızlık yapacaklar. Yazık günah. Tekrar dönün Allah rızası için" dedi.

ASPARAGASIN KAYNAĞI EKŞİ SÖZLÜK

Öte yandan "Hatay'da baraj patladı" iddiasının kaynağı belli oldu. Söz konusu iddianın, Ekşi Sözlük'te 'balikbilir' adlı bir kullanıcı tarafından saat 00.42'de açılan "11 Şubat 2023 deprem bölgesinde baraj patlaması" başlığıyla gündeme getirildiği ortaya çıktı. Söz konusu içerikte, "Az önce deprem bölgesinde olan bir arkadaşın ilettiği haber. Diyor ki, 'Suriye tarafında Hatay​'a çok yakın bir baraj patladı. Şu an burayı tahliye ediyorlar.' Detay gelirse ileteceğim" ifadeleri yer aldı.

Provokatörler sınır tanımıyor: Hatay'da baraj olmayan ilçede ‘patladı’ yalanını ortaya attılar

Kaynak: TGRT Haber / İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...