Tgrt Haber

Putin'in SSCB ruhu Kiev'in kapısında hortladı

25 Şubat 2022 12:30 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 12:54

Rusya-Ukrayna savaşı 2. günde devam ederken bölgeden bir görüntü dikkat çekti. Ukrayna'ya ilerleyen Rus Zırhlı birliklerinin üstünde SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) bayrakları görüldü. Görüntülerden sonra Vladimir Putin'in saldırı emrinden önceki tarihi konuşmasında SSCB'ye yaptığı atıf yeniden gündeme geldi.

Rusya-Ukrayna gerginliği 3. Dünya Savaşı korkusunu beraberinde getirdi. Rus askeri tankları Kiev’in kapısına dayanırken kente sızma girişimlerinin olduğu aktarıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'ya karşı ülkesinin savunmasında yalnız bırakıldıklarını belirterek, "Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak?" demişti.

SSCB BAYRAKLARI GÖRÜLDÜ

Çatışmalar şiddetli bir biçimde devam ederken Kiev'e zırhlı araçlarla ilerleyen Rus birliklerinin görüntüsü dikkat çekti. Konvoydaki bir araçta SSBC bayrağının dalgalandığı görüldü. Putin'in, işgal emrini vermeden önce yaptığı tarihi konuşmasında SSCB' ile ilgili kullandığı ifadeler dikkat çekmişti. "Modern Ukrayna'nın mimarı Lenin'dir." diyen Putin şöyle konuşmuştu:

PUTİN'İN SSCB HAYALİ

Ukrayna'nın tamamen Rusya tarafından, hatta Bolşevik, Komünist Rusya tarafından kurulduğu gerçeğinden başlıyorum. Bu süreç, 1917 devriminden hemen sonra başladı. Lenin ve arkadaşları bunu Rusya'nın kendisine karşı çok kaba bir şekilde, kendi tarihsel topraklarının bir kısmını ayırarak, ondan kopararak yaptılar. Elbette kimse orada yaşayan milyonlarca insana bir şey sormadı. Ardından, Büyük Vatanseverlik Savaşı arifesinde ve sonrasında, Stalin zaten SSCB'yi (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) birleştirdi ve daha önce Polonya, Romanya ve Macaristan'a ait olan bazı toprakları Ukrayna'ya devretti. Aynı zamanda, bir tür tazminat olarak Stalin, Polonya'ya Alman topraklarının bir kısmını verdi. 1954'te Kruşçev nedense Kırım'ı Rusya'dan aldı ve Ukrayna'ya hediye etti. Aslında, Sovyet Ukrayna toprakları böyle oluştu. Ancak, burada SSCB'nin kuruluşunun başlangıç dönemine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Bunun bizim için aşırı derecede önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, konuya uzaktan giriş yapmam gerekecek.

'SSCB'NİN DAĞILMASI TRAJEDİ OLDU'

Geçen sene de, “Sovyetler Birliği’nin dağılması Rusların çoğu gibi benim için de bir trajedi oldu" diyen Rusya lideri, "Tamamen farklı bir ülkeye dönüştük. Binlerce yıl içinde bir araya getirilmiş olan her şey önemli ölçüde kaybedildi” ifadelerini kullanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...