Tgrt Haber

Ramazan Aktaş Avusturya'da Türkiye'ye nasıl sahip çıktı TGRT Haber'de anlattı

16 Mart 2017 19:45
Ramazan Aktaş Avusturya'da Türkiye'ye nasıl sahip çıktı TGRT Haber'de anlattı

Avusturya'nın önde gelen televizyon kanallarından Plus-4'te Türkiye'deki referandum tartışılmış, Programa katılan A Haber muhabiri Ramazan Aktaş Avusturyalı siyasilere demokrasi dersi vermişti. Aktaş o anları ilk kez TGRT Haber'e anlattı.

Avusturyalı siyasilere demokrasi dersi veren A Haber muhabiri Ramazan Aktaş ayrıntıları ilk kez TGRT Haber'e anlattı. Ramazan Aktaş canlı yayında yaşananları anlattı; ''Olayın bir öncesi var, benimle ilgili referandum röportaj yaptıklarında ben Avusturya parlamentosunda  PKK sempatizanı Türk asıllı Avusturyalı vekillerin olduğunu söyledim. Tüm medyada fişlenmeye çalışıldım 'Bir Türk gazeteci bizim vekillerimize nasıl terör sempatizanı der, Kürtler Türkiye'de mağdur ediliyor' gibi manşetler atıldı. O programa davet edildiğimde seve seve kabul ettim, elimde belgeler vardı. Farkettiyseniz Birol Kılıç çıkar yol bulamayınca, Kürt-Türk-Alevi-Sünni problemlerini masaya yatırmaya çalıştı. Ben ise biraz orda hararetli bir biçimde davranarak böyle bir sorunun olmadığını Türkiye'de herkesin kardeşçe yaşadığını, Başbakanımızın üzerine basa basa söylediğini; ''Referandumda isterse 'Evet' çıksın isterse 'Hayır' çıksın hepside bizim kabulümüzdür, hepside bizim vatandaşımızdır'' dediğini üzerine basa basa dile getirdim.

FETÖ'CÜ GAZETECİYE VERDİĞİ DERSİ ANLATTI

Ramazan Aktaş; Burada ise ilahi adalet yerini buldu diyebiliriz. Beni birkaç hafta önce Bilal beyin babası aradı dedi ki; ''Ramazan bey lütfen buraya gelin, ben derdimi dillendirmek istiyorum biz Türkiye Cumhuriyeti sevdalısıyız oğlum başarılı bir öğrenciydi kendisi Gülen cemaati ve Zaman Avusturya gazetesi beynini yıkadı ve Viyana ofislerine gönderdiler şuan medyaya sürdüler'' dedi. Aktaş daha sonra; Ki babanında haklılık payı vardı kendisi şuan Avusturya'dan herkesin tanıdığı bir isim. Manşetlere taşınıyor sebebi ise işte Avrupa Türk Demokratlar Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı dernekler güya kendisinin ismini bir listeye yazmış ve Recep Tayyip Erdoğan'a iletmiş. Yani Avusturya'da ajanlar var demiş. Orda baktım kendisi seyircilerin arasındaydı sonradan podyuma doğru yaklaştı soru sorması istenildi. Kalktı ayağa dedi ki; ''Türkiye Cumhuriyeti beni mimliyor, FETÖ Avusturya'da terör örgütü değil burada bana karışamazsınız'' dedi ve ben açılan ortaya sadece gol atmakla meşgul oldum. Kendisine dedim; Bilal bey şuan kendi dizlerinize sıktınız, beni babanız 2-3 hafta önce aradı ve 'Gülen cemaati oğlumun beynini yıkadı' dediğini kendisine canlı yayında ifade ettim.

A Haber'de dosya çalışmalarımızı yapıyoruz, babasının çok güzel açıklamaları var. Çok başarılı bir öğrenci olduğunu söylüyor Bilal Baltacı'nın Allah izin verirse yayınlayacağız. Bizler birer gazeteci olabiliriz ama cebimizde burda doğup büyümemize rağmen Avusturya pasaportu olabilir, içimizde her zaman ay-yıldız mevcuttur bizler örf ve adetlerimizden uzak büyümeyen insanlarız Türkiye Cumhuriyetimizin değerlerini yakından takip ediyoruz. Devletimizin ve milletimizin yanında olmaya ise devam edeceğiz.'' dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...