Tgrt Haber

Randevu almak isterken dolandırıcıların ağına düştü, binlerce lirasını kaybetti 

19 Ağustos 2023 11:05 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 11:17
Randevu almak isterken dolandırıcıların ağına düştü, binlerce lirasını kaybetti 

Kocaeli'nde yaşayan 73 yaşındaki Salih Ateş, kimlik randevusu almak için girdiği internet sitesinde, dolandırıcıların ağına düştü. Ateş, 85 bin TL'sini dolandırıcılara kaptırdı.  

Kimlik değiştirmek için Nüfus Müdürlüğü​'nden randevu​ almak isteyen Salih Ateş, girdiği internet sitesinde dolandırıcıların ağına düştü. 73 yaşındaki  adam nüfus cüzdanını yeniletmek için arama motoruna 'Darıca Nüfus Müdürlüğü randevu' yazdı. Çıkan sonuçlardan birine tıklayan mağdur adam, telefonuna gelen onay kodunu girdi. 

Onay kodunu defalarca veren Ateş, daha sonra SMS mesajlarını kontrol etti. İşte o zaman başına gelenleri anladı. Ateş tam 85 bin TL'sini dolandırıcılara kaptırdı. 

"FARKLI FİRMALARDAN ADIMA HARCAMA YAPILMIŞ"

Salih Ateş, "Kimliğimi yenilemek için nüfus müdürlüğünden randevu almak istedim. İnternet arama motoruna girerek randevu için arama yaptım. Karşıma çıkan siteye girdim. Kimlik bilgilerimi verdim. Sonra ödeme istendiği için banka kart bilgilerimi verdim. Sonra ilerlemek ve işlemi tamamlamak istedim. Sürekli onay kodu istedi.

Ben girdikçe yeni onay kodu istedi. İşlem yarım kalmasın diye defalarca gelen onay kodunu girdim. Daha sonra gelen SMS'lere baktım. Benim adıma farklı firmalardan 85 bin TL'ye yakın harcama yapıldığını öğrendim. Kartımı iptal ettirdim. Bu konunun araştırılmasını ve suçluların bulunmasını istiyorum. Şikâyetçi ve davacıyım. Mağdurum" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...