Tgrt Haber

'Reis' diye bağıran çocuğa hakaret eden fırıncı gözaltına alındı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 May 2023 19:20 - Güncelleme : 30 May 2023 19:44

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da bir fırından ekmek almaya giden ve 'Reis' diye bağıran çocuğa, küfürler savurup elindeki bıçağı fırlatan fırıncı için harekete geçti. Fırıncı, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘bıçakla tehdit’ suçlarından gözaltına alındı.

İstanbul​'un Sultangazi​ ilçesinde bir fırıncının küçük çocuğa insanlık dışı muamalesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Fırına ekmek almaya giden AK Partili çocuk​, 'Reis' diye bağırdığı için iş yeri sahibinin ağır hakaretlerine maruz kalmış ve tehdit edilerek dükkandan kovulmuştu. Çocuğun yakınlarıyla birlikte tekrar fıran giderek tepki göstermesi üzerine bu kez eline bıçak alan işletme sahibi, ağza alınmayacak küfürler savurdu. 

"İTLERE EKMEK SATMIYORUZ" DİYE HAKARET​ ETTİ

Çocuğu, "İtlere ekmek satmıyoruz" diyerek kovan ve elindeki bıçağı fırlatan fırıncının gözü dönmüş tavırları bir cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Yaşanan skandal olay polise intikal ederken fırıncı hakkında dava açılacağı belirtildi.

ÇALIŞMA RUHSATI ELİNDEN ALINDI

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun olaya hemen müdahale ederek hakkında inceleme başlattığını bildidi. Yapılan inceleme sonrasında, ruhsata aykırılıklar tespit edilen fırın​ bugün mühürlendi ve şahsın iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi.

GÖZALTINA ALINDI

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Sultangazi’de ekmek almak isteyen çocuğu Cumhurbaşkanı lehine tezahürat yaptığı gerekçesiyle hakaret ederek Fırın sahibinin gözaltına alındığını açıkladı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "29 Mayıs 2023 günü Sultangazi ilçesinde işlettiği fırından ekmek almak isteyen çocuğa Cumhurbaşkanı lehine tezahürat yapmasını gerekçe göstererek ekmek satmayan ve durumu sormak için bilahare iş yerine gelen çocuğun yakınlarına da bıçak gösterip tehdit eden fırın sahibi şüpheli K.Y. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘bıçakla tehdit’ suçlarından derhal soruşturma başlatılmış ve şüpheli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Namusuz. Vatan. Hayırlı. Reisin. Bir. Tırnağı. Hepiniz. Daha. Onurlu30 Mayıs 2023 19:58

K tok

Sonraki Haber Yükleniyor...