Tgrt Haber

'Centilmenlik anlaşması' yapan yandı! Rekabet Kurumu'ndan şirketlere ceza yağdı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Ağustos 2023 10:53 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 11:08
'Centilmenlik anlaşması' yapan yandı! Rekabet Kurumu'ndan şirketlere ceza yağdı

Rekabet Kurulunca, firmalar arasında yapılan 'centilmenlik anlaşmaları' hususundan yürüttüğü soruşturmada sona gelindi. Çalışanların iş fırsatlarından mahrum kalmasına neden olan 16 şirkete para cezası kesildi.

Rekabet Kurulunca, firmalar arasındaki iş gücü piyasasına yönelik 'centilmenlik anlaşmaları' nedeniyle yürütülen soruşturmada yavaş yavaş sona gelindi. Soruşturmada, çalışanların iş fırsatlarından mahrum kalmasına neden olan 16 şirkete para cezası kesildi.

Rekabet Kurulu​ Başkanı Birol Küle, centilmenlik anlaşması yapmak suretiyle bazı teşebbüsler tarafından 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığını hatırlattı.

CENTİLMENLİK ANLAŞMALARI NEDİR?

Dosya konusunu "çalışan ayartmama anlaşmaları" diğer bir tabirle "centilmenlik anlaşmaları" oluşturuyor.

İş gücü piyasalarında emek için rekabet halinde olan işveren​ konumundaki teşebbüslerin aralarındaki doğrudan veya dolaylı olarak yapılan bu anlaşmalar, çalışanların şirketler arasındaki geçişlerinin engellenmesine, çalışanların daha yüksek ücretler ve daha iyi koşullar sunan iş fırsatlarından mahrum kalmasına neden olabiliyor.

Böylece emek faktörünün teşebbüsler arasındaki hareketliliğinin azalmasıyla veya emeğin karşılığı olan ücretlerin suni şekilde gerçek değerini bulamamasıyla iş gücü piyasalarındaki rekabetçi yapı zarar görebiliyor. Rekabet Kurumu da emek faktörünün teşebbüsler arasında sağlıklı şekilde geçişini sağlamayı hedefliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...