Tgrt Haber

Reklamında rehine kullanan pizzacının dükkanı yıkıldı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: The Telegraph
15 Ekim 2023 10:00 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 10:13
Reklamında rehine kullanan pizzacının dükkanı yıkıldı 

Hamas'ın 9 gün önce İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu sonrası bir Hamaslının, İsrailli yaşlı kadının eline silah verip çektiği video çok konuşulmuştu. Batı Şeria'da bir pizza dükkanı yaşlı kadının o anlarını reklam broşürüne eklerken İsrail askerleri tarafından dükkan yerle bir edildi. 

İngiliz gazetesi The Telegraph'ın haberine göre, İsrail, Hamas​ tarafından esir tutulan yaşlı bir kadının fotoğrafını reklamında kullanan Batı Şeria'nın Huwara kasabasındaki bir pizzacının dükkanını yıktı.

Söz konusu reklamda, rehine kadınla alay edercesine bir görsel konulmuştu ve görselin yanındaki pizza resminin yanında ise 'aile boyu pizza'nın detaylarını anlatan bir metin yer alıyor. 

Holokost'tan (Nazi dönemindeki Yahudi soykırımından) sağ kurtulan yaşlı kadın, Hamas'ın 7 Ekim'deki ani saldırıda kaçırdığı 150 rehineden biriydi. Hamas tarafından rehin​ tutulan kadını gösteren bir video sosyal medyada paylaşılmıştı. Videoda yaşlı kadın, kucağında makineli tüfekle maskeli bir Hamas mensubunun yanında otururken kaydedilmişti. 

Reklamında rehine kullanan pizzacının dükkanı yıkıldı 

PİZZA DÜKKANINI YIKTI 

İsrail, reklam afişinde rehineyi kullanan pizza dükkanının vitrinini iş makineleriyle yıktı. Sosyal medya platformu X'te (Twitter'da) yayınlanan bir videoda, 'Eiffel Fırını ve Süpermarketi' adını taşıyan pizzacının ön tarafının yıkıldığı anların görüntüsü paylaşıldı.

The Times of Israel'in haberine göre IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) komutanı Yehuda Fox, söz konusu pizzacının, terör faaliyetlerini kışkırtmak ve desteklemek nedeniyle beş ay süreyle kapatılmasını emretti. 

Eiffel Fırın ve Süpermarket ise Facebook'ta bir özür mesajı yayınlarken, "Yüklenen resim için çok üzgünüz. Tabii ki resim aklımıza gelmedi. Biz insanlara ve kadınlara zarar verilmesine karşıyız ve sadece onurlu bir yaşam sürmek ve herkesle barış içinde yaşamak istiyoruz. Etkilenen aile üyeleri ve etkilenen diğer insanlar için çok üzgünüz" dedi. 

İŞLETMENİN SAHBİİ GÖZALTINA ALINDI 

Yerel medyada yer alan habere göre, işletmenin sahibi gözaltına alındı.

Öte yandan, İsrail ile Hamas arasındaki gerilim 9'uncu gününde devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 329'a yükselirken, kara harekâtı için hazırlık yapan İsrail sınıra 300 bin asker yığdı ve Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlileri güneye göç ettirdi. Pentagon ise ABD'nin İsrail'e karşı saldırgan eylemler yüzünden bölgeye ikinci uçak gemisini göndereceğini açıkladı.

 

 

 

Kaynak: The Telegraph

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...