Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ehliyette emniyet kemeri simülasyonu şartı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2022 09:33 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 09:50
Resmi Gazete'de yayımlandı: Ehliyette emniyet kemeri simülasyonu şartı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, sürücü adaylarına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek. Verilecek simülasyonla direksiyon eğitimine başlamadan önce sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatma amacı hedefleniyor.

Milli Eğitim BakanlığıÖzel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Söz konusu değişikliğe göre, sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri​ takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek.

KAMU PERSONELİ EĞİTİM VEREBİLECEK

Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile 29 Mayıs 2013 tarihinden önce motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesi alanlardan en az yüksekokul mezunu, en az üç yıl önce alınmış ve kursiyerin alacağı sürücü sertifikası sınıfından sürücü belgesi bulunan ve hâlihazırda kamu personeli olarak çalışanlar altı ay içerisinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurmak kaydıyla hizmet içi eğitime alınacak.

Yayımlanan kararla ayrıca hizmet içi eğitimi tamamlayarak EK-15’te yer alan Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Uygulama Sınav Sorumlusu Hizmet İçi Eğitim Tamamlama Belgesi almaya hak kazananlara direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev verilebilecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...