Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayınlandı: Altı ülkenin vatandaşlarına vize muafiyeti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2023 09:08 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 09:13
Resmi Gazete'de yayınlandı: Altı ülkenin vatandaşlarına vize muafiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararda; ABD, Bahreyn, BAE, Kanada, Suudi Arabistan ve Umman'dan Türkiye'ye yapılacak turistik amaçlı seyahatler için vize muafiyeti sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte; altı ülkenin vatandaşları için vize muafiyeti yürürlüğe girdi. Karar göre; ABD​, Bahreyn​, BAE, Kanada, Suudi Arabistan ve Umman'ın vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanacak.

TURİST AMAÇLI ZİYARETLER İÇİN GEÇERLİ

Bu ülkenin vatandaşlarının Türkiye​'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanacak. Söz konusu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince verildi.

FİDAN'DA AB'YE VİZE KOLAYLIĞI ÇAĞRISI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB yetkilisi Oliver Varhelyi ile kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan başta vize kolaylığı sağlanması olmak üzere birçok konuda AB'nin somut adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

"AB DAHA SAĞDUYULU BİR TUTUM SERGİLEMELİ"

AB Komisyonu Üyesi Varhelyi'ye Avrupa Birliği'nin Türkiye konusunda daha hakkaniyetli, daha sağduyulu bir tutum sergilemesi gerektiğini söyleyen Bakan Fidan, küresel sınamaların yoğunlaştığı günümüzde AB'nin stratejik bir bakış açısıyla hareket ederek Türkiye ile ilişkileri ilerletmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...