Tgrt Haber

Valilik harekete geçti: Riskli yapılar tek tek tespit edilecek

Editör: Hakan Mutlu / Kaynak: İHA
25 Şubat 2023 09:10 - Güncelleme : 25 Şubat 2023 09:24
Valilik harekete geçti: Riskli yapılar tek tek tespit edilecek

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası, Erzincan'da Valilik tarafından oluşturulan komisyon, tüm binaları depreme karşı inceleyip riskli yapıları ortaya çıkaracak.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde binlerce binanın yıkılmasına sebep olan depremlerden sonra, Erzincan​'dai Valilik​ tarafından mühendis​ ve mimarlardan oluşturulan 21 kişilik komisyon, tüm binaları depreme karşı inceleyip riskli yapıları ortaya çıkaracak.

Konu ile ilgili Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve tüm ülkemizi yasa boğan deprem​ felaketinden sonra vatandaşlarımızın yaşadıkları konutların, çalıştıkları iş yerlerinin, eğitim gördükleri okulların depreme dayanaklılığı noktasında durumlarının yeniden gözden geçirilmesi hem devletimizin hem de vatandaşlarımızın ortak kanaatidir.

Bu itibarla, Valiliğimizin 14.02.2023 tarihli ve 20530 sayılı yazısı gereği "Erzincan Yapı Stoğu Değerlendirme Komisyonu" kurulmuştur.

Komisyon; EBYÜ, Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde mühendis ve mimar​ olarak görev yapmakta olan personellerden oluşturulmuştur.

Mühendis ve mimar unvanlı 21 personelden oluşan komisyonumuz tarafından, ilimiz sınırları içindeki yapıların durumu hızlı bir şekilde gözden geçirilerek risk teşkil edebilecek yapılar ortaya çıkarılacak ve bu gayeyle tüm binalarımız bilimsel metotlara göre değerlendirilecektir.”

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...