Tgrt Haber

Rıza Bey Apartmanı davasında reddi hakim talebi reddedildi

08 Nisan 2022 16:03 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 16:22
Rıza Bey Apartmanı davasında reddi hakim talebi reddedildi

İzmir'de 6,6 şiddetli depreminin ardından yıkılan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı davasında 'heyetin reddi' talebi kabul edilmedi. Mahkeme heyeti, 2 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.

Ege Denizi’nde Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem sonrası 115 kişi hayatını kaybetmiş yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Türkiye’nin gözyaşları içinde takip ettiği kurtarma çalışmalarında Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat canlı olarak çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, depremin sembol isimlerinden biri olmuştu.

Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, yıkılan binalardan Rıza Bey Apartmanı'ndaki ölüm ve yaralanmalara ilişkin haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan dava açılan ikisi tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının geçen celsede mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini savunarak istedikleri "heyetin reddi talebinin" yerinde bulunmadığını belirterek, talebi reddetti.

"DÜKKANLAR BİRLEŞTİRİLMİŞ"

Daha sonra sanıklardan müteahhit Hasan Hüseyin Özkan’ın savunmasına geçildi. 18 aydan fazladır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep eden Özkan, “Bina yapıldığından itibaren yüzlerce deprem olmuş. Benim dışımda bir sürü gelişme olmuş. Dükkanlar birleşmiş, nasıl birleşmiş? Mantolama yapılmış ve binaya tonlarca yük bindirilmiş, delik açılmış. Ben bu binayı temelden biliyorum" diye konuştu. Ardından savunmasını yapan sanık mimar Ali Serdar Bayram hiç gitmediği inşaattan dolayı bir yıldır hapis yattığını söyleyerek tahliyesini talep etti.

27 MAYISA ERTELENDİ

Müşteki avukatları ise sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Savcılık da taleplerin kabul edilmesini ve tutukluluğun devamını istedi. Mahkeme heyeti, 2 sanığın tutukluluğunun devamına, diğer soruşturmaların cevaplarının beklenmesine ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...